6 Ağustos 2009 Perşembe

bu bir utanç yazısıdır.herkesten özür dilerim.

bu bloğu okuyan herkesten özür dilerim..
bişey yazmak zorundayım,çünkü bütüm ömrümce,
mukayese kabul etmez ama ölmek istediğim üç an oldu
bu da onlardan biridir.
hani bunlar olacağına ölseydim dersiniz ya,işte o anlardan.
şimdi...
bana son derece ahlaksız nick le yorum yazan ...
bu mudur erkekliğin?
erkek adam dediğin benim bildiğim lafını öyle uygunsuz nicklerin ardına saklanarak söylemez
bu ne terbiyesizlik ...
bu ne ahlaksızlık...
bu blogda adımı,şerefimi koyarım ortaya
ne bir ahlaksızlığım vardır
ne başka tür münasebetlerim
burdan bunu yazan ahlaksıza hodri meydan diyorum
ne ahlaksızlığım varmış benim...
bir tek kişi çıksın ispatlasın...
benim terbiyem yetse o nicki buraya yazarım
ama bunu yazan bilsin ki...
herkimse
umurım bu gün çektiğim üzüntü kadar çeker.

13 yorum:

beenmaya dedi ki...

o nickin ardına saklanmış kalan, insanları hem de iki üç böylesine bir yüzsüzlükle hem de sadece burada yazılan birkaç kelimeden yola çıkarak yargılama hakkını kendinde bulan biri için değmez be güzelim böylesine üzülmene. hayat ki sen şiirlerle, yazılarla, kelimelerinle zaten ortaya koyuyorsun bunu bu kadar basit, bu kadar değersiz değil böylesi insanların varlığı olsa bile...üzme nolur o güzel yüreğini...

y. dedi ki...

olur mu beenmaya...
bunlar öyle kötü sözler ki...
ben tek kelimesini haketmiş olsam
susacağım
ama deliriyorum şu an
aklımı kaçıracağım
bu nasıl olabilir ,nasıl,
aklım almıyor.
ne zaman bu kadar kaybettik insan oluşumuzu.bırak kadın-erkekliği ,bunu yapan insan olmaz.

beenmaya dedi ki...

böylesine saçmalıklar, insanlıktan uzak davranışlar elbetteki çok üzüyor bizleri biliyorum canım. sadece sen hak etmediğini biliyorsan, biz biliyorsak kendini bilmez birinin seni bu kadar yaralamasına müsade etme. çok güzel bir söz vardır Adil Salih'e ait;

"haklı olduğun zamanlarda haksızmış gibi davran demiyorum sana. haklı olmanın önemi yokmuş gibi davran.ve haksız olanları kendilerine mahkum et. kendine değil."

Hayat dedi ki...

YOLNAME

Dostum, güneşe bak, toprağa bak, suya bak, buluta bak fakat arkana bakma... Kimin geldiği önemli değil, kimin gelmediği de... Unutma, yolcu değişir, yol değişir, ama menzil değişmez. Yolcuya bakıp yolu tanıma. Yola bak, yolcuyu tanı, yolcu hakkındaki kıymet hükmünü ona göre ver. Vahim olan, yolun yolcusuz olması değil, asıl vahim olan yolcunun yolsuz olmasıdır; yolsuz hedefsiz, amaçsız, şaşkın, hercai ve seyyal...

“En doğru yol; en dikensiz yoldur” diyenler seni aldatıyorlar. Onlar, karanlık evlerinde kaybettiklerini sokak lambasının altında arayan şaşkınlardır. Aldırma. Ayağına batan dikenler, aradığın gülün habercisidir. Dikenine katlanmaktan sözedenler, aşıkmış gibi davrananlardır, gerçek aşık olanlarsa, dikenini de severler. Dostum, yollar yürümek içindir. Fakat şu gerçeği de hiç unutma: Yürümekle varılmaz, lakin varanlar yürüyenlerdir. Yol boyunca; Yola çıkıp da yürümeyenleri, yola oturup, gelen geçenin ayağına çelme takanları, yolda metafizik uyuşturucularla keyif çatanları, tel örgülerle çevirdiği yolu, kendisine zindan edip volta atanları, maratona 100 metre koşucusu gibi hızlı girip, 50. metrede yola yatanları, yürüyüşün uzun ve yolun zahmetli olduğunu görünce, yolculuk üzerine zar atanları, yürümeyi bırakıp, yol yolcu ve menzil üzerine kalem oynatanları, ayağına batan tek bir dikenin faturasını çıkarıp, ömür boyu tafra satanları, beyaz atlı kurtarıcıyı gözlemek için ufka bakıp bakıp dağıtanları, yanlış klavuzlara kızıp yolu satanları göreceksin. Aldırma, yürü. Göğsüne yüreğinden başka muska takma. Vahiy haritan, Nebi kılavuzun, akıl pusulan, iman sermayen, amel azığın, sevgi yakıtın, ahlak karakterin, edep aksesuarın, merhamet sıfatın, şeref ve izzet adın olsun. Doğru yol insanların çoğunun gittiği yol değil, düşünen öz akıl sahiplerinin yoludur. Yolda vereceğin her molayı özeleştiri durağında vermelisin. Unutma, tevbe özeleştiridir. Kendisini hesaba çeken, başkalarınca hesaba çekilmekten kurtulur. Her molada yolda olup olmadığını, yürümen gereken menzil istikametinde yürüyüp yürümediğini kontrol etmen, pişman olmaman için elzemdir. Yön tayini sık sık gerekli olabiliri. Haritayı saklayabileceğin en güvenilir yerin yüreğindir. Bir şey daha: Pusulayı sahte manyetik alanlardan, parazitlerden, nesnelerden uzak tut. İbreni saptırırlar da haberin olmayabilir. Yol emniyetin için gerekli olan şartların başında bilinç gelir. Bilincini tahrif edecek her türlü uyuşturucudan uzak durmalısın. Hobilerinin, fobilerinin, korkularının bilincin üzerindeki saptırıcı etkiisini iyi hesap etmelisin. O'ndan başkasından korkarsan, korktuğunun başına musallat edileceğini kesinlikle bilmelisin. Yolda düşeceğin en büyük tuzak, yersiz korkuların tuzağıdır, yani kendi benliğinin sana kazdığı tuzak. Hayırlı yolculuklar dostum."

Mustafa islamoğlu

*

Niye canınızı sıkıyorsunuz sevgili 'y.' ?
'Yol' unuzda ayağınıza bir 'diken' battı diye ölmek istemek niye?
Sizi sevdim ben, kim olduğunuz hiç önemli değil, ruhunuzdaki 'inci' leri sevdim, 'gül' leri...
Hep sevgiyle, yolunuza devam!... : ))
Hayat/ Hatice

Not: Yayınlayıp-yayınlamamak size kalmış, benim için, duygularımı bilmeniz yeter.
Doğru yolda olduğuma inanıyorsam, kimin ne söylediği hiç önemli değil, diye düşünür ve inanırım.
Yanınızdayım. : )

Zeugma dedi ki...

Canım,
Ölmek isteyecek kadar ne dert ettin bu kendini bilmeyen bu yaratığı böyle. Erkek diyorsun ama insan bile değil bence o.
Blog yazmak böyle bir şey işte. Yazdıklarımız anında tüm dünyada yayında. Ve unutma ki okuyanların arasında her türlü sapık, katil,hırsız, arsız, ahlaksız mevcut.
Lütfen kendine gel. Senin o sevgi dolu kalbini hissedebilip sevenlerini düşün.
Sevgilerimle..

erkan bal dedi ki...

elalemin ağzı torba değil ki büzesin demiş nasrettin hoca... böyle kişileri yok saymak en güzeldir. çünkü çırpınışlarının temelinde önemsenmek var-sayılmak yatar. oysa yokturlar bir zerre toz kadar bile. O zata NFK'nın dediği gibi demek lazım:"sana alçak diyemem çünkü alçaklık bir seviye göstergesidir, sen çukursun çukur"... saygılarımla..

beenmaya dedi ki...

umarım daha iyisindir şu an. mailin olmadığı için buradan yazıyorum. ve seni merek ediyorum...

Zeugma dedi ki...

Son yazımın altındaki son yorumları okumanı öneriyorum sevgili deep..
Konuyla ilgili ve belki biraz daha hafifleme yardımcı olur.

MAVİ UMUT dedi ki...

Yapma allah aşkına, bırak ölmeyi tırnağını kesip atma böyle varlıklar için. Olmadığın yapmadığın birşey için sinirlenip bir anlam değer bile yükleme bu zavallılara..bunlar bu hayatta hep olacak ne yazıkki.
Yapma böyle şey..

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

kızım ya bosver ne olcak ki internet manyak dolu hepsini kafaya takacak olsan avuuii üzüntünden ölürsün.
hiç sallama bosver
gerizekalılara prim verme

gölge dedi ki...

Kardeşim y. bu tip insanlar kaale alınmayacak kadar karaktersiz insanlar.seni seven insanlar senin değerini bilen insanlar var. Senin nasıl bir insan olduğunu bilenler var. terbiyesiz bir nick ardına saklanacak kadar biri ancak insan müsveddesi olabilir. İnsan değil. Söylenenleri bilmiyorum ama tek kelimesini bile hak etmediğini adım gibi biliyorum. Biliyorum yoruldun, dönen dolaplardan, oynanan oyunlardan, çıkan dedikodulardan ama yıkılma, her zaman yanındayım ve görüyorum ki her zaman yanında olacak insanlar var.

y. dedi ki...

şimdi biliyorsunuz,ben feci halde cevap yazma özürlüyüm.ama bugün çok üzüldüm.meramımı anlayan sizler olduğu için kendimi şanslı hissettim.ben bu bloğu açarken tek amacım paylaşmaktı, okuduklarımı, sevdiğim şeyleri,zaman zaman kızgınlıklarımı,insan oluşumuzu ,özümüzün iyiliğini.hiçbir anında aklımdan kötülük geçirmedim herkesi kendim gibi bildim.beni bilenler,içimin ne temiz olduğunu ,zaman zaman saflıklarım olduğunu bilirler.ben böyleyim.tüm bu olanlar istemesem de kalbimi kırıyor,inciniyorum.. belkide kabuğu kırmak ,bahçe dışına bakmak iyi fikir değil ama ailenin haylaz çocuğu benim ,ne yapalım.ve dışarısı,rüzgar,bütün dünya çok güzel.insan bir an bile kollarını açıp rüzgarı içinde hissettiğinde ,yaşam onu çağırıyor.

çok teşekkür ederim,her bir kelime benim için çok değerli.birbirini yazılardan aslında daha çok yüreğin dost tarafından tanıyan insanlar oldunuz için,desteğiniz için.hepiniz var olun,yüzünüz hep gülsün dilerim.

Borges dedi ki...

Her zaman ara ara kontrol ederim. Bazen sadece resim icin bile buraya ugradigim olur. Cok basarili, cok güzel bir blog burasi ve fakat su tepkiden de gördüm ki yasamin icerisine cok da dalmamis bir Y. varmis karsimizda.. Bizim icin olagan olan durumlar, senin icin ölümcül bir üzüntüye sebebiyet verebiliyor aslinda bu bile ne kadar masum oldugunun bir kanitidir ben de.

Sen okuduklarindan secmeleri buraya aktarmaya devam et sadece.. Cok güzeller cünkü.