10 Haziran 2010 Perşembe

hoşgeldin world cup...



this time for africa

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu seferki dünya kupasının favorisi çokmuş.brezilya,ispanya,meksika,italya falan.ben pek anlamam yalnızca izlerim.
shakira'yı da izlerim(izlememek mümkünmü :) )
ve bir izlemem sırasında anlamsız bir soru belirdi zihnimde.neden oryantel yada dansöz denen şeytanlar(şeytanda bir melektir)doğu toplumlarına ait bir görsel şölendir.sıcak iklimmidir buna sebeb yoksa,bu coğrafyada yaşamak kıvrak bir algı ve yaşama esnekliği göstermeye bağlıdırda ondanmı.
merhaba komuşum.futbolla ilgili bir blog ve bir kadın:)blogların şaşırtırdı ancak bukadarını beklemezdim.:)
waka waka komşum Y.

y. dedi ki...

sana da merhaba suhuf, bu sefer ki dünya kupasının birinci favorisi değilmiş brezilya, diyenlerin yalancısıyım :) öte yandan, kışkırtıcılığın oryantal yada doğu mistizmiyle alakalı olduğunu da düşünmüyorum. ama babilin asma bahçelerinden beri bu rol aslında gerçek hayatta öyle olmamasına rağmen kadınlara biçilmiş. belki de coğrafyanın çetinliğine karşın insanların yaşama olan tutkularını da ifade ettiğinden etkileniyoruzdur.
futbol seviyorum, bloglardan kastın, borges ve balsamico'ysa, evet analiz edilmiş, içinde duygusallık ve realizmi yani aslında gerçek sporu barındıran yazılar okumayı seviyorum. içine bolca asparagas barındıran futbol yorum programlarınıysa hayır, türkiyede insanların duygusallıkla bir spor türünü sevme gerçeğinden uzaklaşıp, bunu başka birşeye dönüştürdüklerini görmekse hoşuma gitmiyor.
aslında iyiyi , güzeli sevmek insanın işi bu dünyada. ve ne açılıştı, o ne güzel renklilikti diyerek bitiriyorum, hani derler ya bambaşka bir kültürü tam orta yerinden yakaladık :)