24 Şubat 2011 Perşembe

who wants flowers when you're dead? & geceye not...







(tıklayınca açılır youtube'nin kapısı)

"...ne zaman konuşmaya kalksam söylediğim şeyleri aslında kast etmediğim şeylere dönüştürüyorsun..." cümlesindeki en acıklı yan hangisi?

üstelik gece alabildiğine uzuyor, tıpkı kıvrılan dağ yollarının sessizliğinde...




10 yorum:

Defne Soysal dedi ki...

Sevgili Nil, kulaklarımın pası silindi. Ne güzel bir ses.Luiz Amstrong'un geçlik sesi sanki.Üstelik zenci değil sanırım. Beyaz ırkda böyle bir gırtlağa çok nadir raslanıyor sanırım. Caza bayılıyorum.Tüm müziklerin doğuş kaynağı caz. Hepsini topla sonuçta caza ulaşırsın. Cazı seven bütün müzikleri sever. Gelelim soruna,
Bu cümlede en acıklı yan söyleyenin söylemeye çalıştığı ama kendisinin bile kendine itiraf edemediği birbirlerini hiç anlayamadıklarının itirafı:((
Müzik şimdi bitti ve ben büyülendim.

gunes dedi ki...

acıklı... hem de nasıl...
söylemek isteyip söyleyememek ya da düşündüğünün tam tersini söylemek. Dil tutulur... Akıl tutulur... Saçmalarsın...

bunun gibi bir şey...

novella / विश्व dedi ki...

kast ettiği herşey kendinedir insanın. sadece yüksek sesle dillendirir içindekini. içindeki kendinedir. dinlese, dinleyebilse kulağında çıkan sözleri, belki de kendiyle ilgili bulacak en derindeki gerçeğini... acıklı yan mı dedin sevgili y., bunun acıklı bir yanı yok. bu düpedüz; aniden alabildiğine kararan bir gecede, kıvrılarak uzayan dağ yollarında sessizce tek başına yürümekle ilgisi vardır. yürümek korkunun bedene sahip olmasından öteye bir duyguyu beslemez. ele geçiren korkuların esiri olan yüreğindir acıklı olan. ağlayan, kendini yangınında korumasız bırakan ve çaresizce susan yüreğin...

nil dedi ki...

izledin mi y., merak ediyorum ben de. pazar günü oscar'ı alacak mı bakalım...

silencio dedi ki...

Acıtan, sözcüklere ihtiyaç duyulması sonra. Öyle anlar var ve olabilir ki; kast ettiğini, kendine dahi anlatamadığı insanın. Bilinir sadece, ve bu bilinen, duyulmadığında diğerinin gözlerinde, en doğru sözler, değildir çare. Bir kez kendini dillendirmeye başlarsa insan orada, aslında eşyalar toplanıyordur sessizce. Ve elde de bunlardan başkası yoktur anlatmaya, parçalanıp dağılmaya. Burası, sessiz gece yolculuklarının başladığı limandır.

p.s. film için teşekkür etmek gerekti bir de. Kıymetle.

y. dedi ki...

sevgili defne, şu aşağıda çiçekli bir kadın varya işte o nil :)) ben y. iki blog arası bolca düştüğünden çenemiz karışması normal. t.w candır, tutar elimizden geceye karıştırır bizi. innocent when you dream gibi şarkılarda sanki bir öykünün içinde gibi yer bulur insna kendine. ne mutlu bana waits le dokunduysam yüreğinize. sevgiyle kalın.


.ah güneş, hani böyle ak desen kara olur bazen. ama düşün belki senin için iyi güzel onun için kötü bedbaht, dahası sana iyi gelen ona kötü geliyor yinede keşke hep direk anlasak birbirimizi. ki saçmalamak bir tercihtir, bir de susarsın ki, sustukların büyür içinde. sevgiyle.

. bu aslında ne biliyor musun evren, en çok kendimizle konuşuruz, sorularımız kendimize, acılarımız içedir. ve en büyük kokrkumuz anlaşılmazlık gezegeninde silinmesidir suretimizin. üstelik ben korkularımı severim, inkar korkuyu çoğaltıyor ne de olsa.

. nil, canım nil... gerçeğin ta kendisi bu film aslında. adı mutlu sadece. biri için iyi olan diğeri için iyi değildir herzaman. bu fırsatla sevmenizin yankısı yoksa sevginizi güçsüzdür diyeni de anmış olalım . kıymetle.

y. dedi ki...

. silencio, kimsesiz çıkılan yolculukların kaderidir sessizlik ve en çok o kimsesizlik acıtır, özemle tercih edilen olmasına rağmen. bir uazaktan diğerine kaçarken, üstelik ikisi aynı şey değildirbile, yine de kapatırız gözkapaklarımızı hiç ses çıkmasın dşiye yavaşça, uzaklar hiç bu kadar yakından saldırmamıştı deriz.

kıymetle...

nil dedi ki...

sevgili defne ve y.'ye güzel haberler getirdim.

"Good News! Tom is currently in the studio working on his next album. Stay tuned."

ben facebook'un yalancısıyım diyerek :)))

sevgiyle kalın.

Elif Gizem dedi ki...

ayırt edemedim, söylemek istemediklerimizi söyleyememek mi daha çok yakar canımızı, yoksa söyletmeyen mi?

y. dedi ki...

nil, aslında t.w ben ölene kadar birşey yapmasa da olur ama böyle söylenince kalbim yeni yetme kızlar gibi atıyor :)) iyi haber verenlerin olsun senin hep.

.söyletmeyen, anlamayan değil mi, anlaşılmamak ne kadar yalnız bırakıcı ve yalnızlık bir tercihtir, eğer istediğin bu değilse canımız çok yanar, ıssızlaşırız.
sevgiyle elif...