22 Nisan 2009 Çarşamba

post-it/morning wish


6 yorum:

Sade dedi ki...

İnsanlar hep bu tarz bir sevgi isterler ya da bu kadar çok sevmeyi isterler, peki böyle bir tutku ile seven sevilen neden mutlu olmasını bilemez? Ya da neden Sevilmek isteyen hiç sevilemez bu kadar derin? Ya da neden Sevmek isteyen hiç sevemez böylesine bir aşkla?

Bence bunun nedeni aşka bakış açımız. Aşkın, dar pencereler ardından bakıldığında anlaşılabilecek bir duygu olduğunu sanmıyorum. Aşkı anlayabilmek gerek, anlamaya ilk adımdır âşık olmak, ama asla aşkı tanımlayamaz. Aşık olduğumuzu düşündüğümüz de ise, kişileştirmeler, sosyal etkenler, kişinin değer üzerindeki beklentileri gibi detaylar ile aşkın anlamından daha çok hayatsal döngümüzün birer çarkı olan dışsal etkenler etrafında başlayan kovalamacalara bağlanıp, onlarla dönerken neden aşkın yetmediğini, neden mükemmel aşkı bulamadığımızı, neden model aşkı arayıp durduğumuzu düşünüyoruz.

Gerçek aşklar; kişiselleştirilemez, bir bedene hapsedilemez, bir sebeple azalamaz, bir etkenle bitemez. Biz bitmeyecek bir aşkı bulamıyoruz çünkü onu peri masalı zannediyoruz. Âşık olunduğunda her şey mükemmelleşecek sanıyoruz, ama gerçek aşkın yolunda mutluluk, huzur olduğu kadar hayal kırıklıkları, ümitsizlikler, çaresizlikler, acı ve ızdıraplar da vardır. Gerçek ve mükemmel aşk acı ve ızdırapsız, üzüntüsüz, korkusuz,… olamaz tam tersine bunlarla yoğrulur, filizlenir, çiçek açar.

Bu satırları asla sana bir mesaj falan vermek için yazmadım. Zaten ben aşktan pek anlamam. Senin sabah duanı okuyunca aklıma geldi bir an. yazdım.

y. dedi ki...

sevgili sade,kimse beni şöle sevsin diye bir takıntım yok ki benim,ayrıca farkettiysen bol miktarda hüzünlüyümdür.Gerçek aşkın içinde hüzün ,acı ,tepişme ve anlamama barındırdığını biliyorum ama bu sabah sabah içimden geçen bişeydir,üstelik böyle sabaha hayır diyecek kim var,ben demezdim yani.üstüne şarkı bile söyledim,gene björk dü üstelik.onun tıpkı buna benzeyen şıngırtılı bir şarkısı var,i adore back of necks,diye.
sevgiyle..

Sade dedi ki...

Ben zaten son peragrafta direk seni eleştirmek için yada yargılamak için yada ne bileyim işte... sana yazmadım onu esasında. belki kendime belki aşkın kadrini bilmeyenlere...

khaos dedi ki...

Tanrı dualarınızı kabul etsin..
İstediğiniz aşk olsun efenim...
:)

münzevî dedi ki...

Herkesin duasının kabul olmasını dilerim.. Kendi adıma olmayacak dualara amin demiyorum artık..

y. dedi ki...

Olsun diyorum bende ,herkes için :))